Att tänka på vid försäljning

Dags att sälja bostaden? Grattis, det betyder antagligen att ett nytt härligt hem väntar dig! Men innan det, väntar processen med att sälja den gamla bostaden, något som kräver en del fixande både innan och efter att försäljningen är avslutad. Nedan listar vi några saker som kan vara bra att tänka på i samband med flytten, som gör att hela processen kan flyta på så smidigt och effektivt som möjligt.

  • Homestaging. Det första intrycket av bostaden är bland det viktigaste när det kommer till försäljning, så ett hett tips är att ta hjälp av homestaging inför visningen så att ditt hem lockar till sig nya köpare. Homestaging, eller homestyling som det också kallas, är ett bra verktyg för att höja värdet på bostaden. Det ökar också chanserna att fler spekulanter dyker upp på visningen
  • Fått bostaden såld? Då kommer det så småningom bli dags för flyttstädning, en omfattande och mycket viktig del av en försäljning. Det är ofta mycket att tänka på vid en flytt, och många väljer därför att anlita hjälp med flyttstädningen för att själva kunna lägga sin tid på annat. Professionell personal städar effektivt och ser till att alla vrår och utrymmen blir ordentligt rengjorda och ger ett oklanderligt välstädat intryck för nästa person som flyttar in. De som jobbar med flyttstädning är specialister på sitt område och med sin erfarenhet kan de utföra flyttstädningen mycket snabbare och mer effektivt än vad du som privatperson kan. Här kan du dessutom utnyttja RUT-avdraget
  • Flyttkörning. Det spelar inte så stor roll hur långt man flyttar, det är ändå bökigt och många tunga saker som ska flyttas från en bostad till en annan. Detsamma gäller här som vid flyttstädningen – låt personer med erfarenhet och kompetens hjälpa till. Det sparar både tid, energi och eventuella ryggskador. För dig som flyttar är det tillräckligt att ta hand om ner- och uppackning av alla prylar.

Genom att ta hjälp av ovanstående tips ger du dig själv förutsättningarna för en så smidig och smärtfri flytt som möjligt, och kan lägga tiden på viktigare saker. En flyttprocess innebär ofta fler saker att ordna än man räknat med så det är ofta tacksamt med all hjälp man kan ta till. Lycka till!