Få hemmet att stråla inför visningen

När du ska sälja din bostad finns det två väsentliga delar i processen som förtjänar din tid och energi – fotografering och visning. Fotograferingen är den enklare biten eftersom du kan komma undan med att stuva undan saker i förråd och garderober, men det är också bilderna som ska locka till visning som i sin tur ger förutsättningarna för försäljningen. Se till att fotograferingen sker i bra ljus och använd gärna färska snittblommor i bilderna för den trevliga känslans skull. Vill du ha mer fotograferingstips kan du läsa mer här, eller anlita en erfaren fotograf som vet hur man fotograferar inför en visning på bästa sätt.

Att hemmet ser trevligt och skinande rent ut ökar värdet på bostaden, så när det är dags för visning gäller det att bostaden är städad och undanplockad. Storstäda och vädra ordentligt, luften och doften ska vara neutral. Glöm inte bort dina fönster, att ha skinande och rena fönster gör mycket för att din bostad ska komma till sin rätt med optimalt ljus. Det syns så tydligt när fönstren är smutsiga, så låt inte det dra ner värdet när du lagt tid på att piffa resten av bostaden.

Att hålla hemmet undanplockat och stilrent är lite av en balansgång – spekulanterna ska kunna föreställa sig själva att bo i hemmet utan att det för den sakens skull blir för minimalistiskt och livlöst. Har du mycket saker kan du till exempel lasta in saker i en skåpbil och köra iväg med under visningen. Många spekulanter är nyfikna och öppnar gärna garderober, lådor och skåp så gör inte misstaget att fylla upp dessa utrymmen med bråte.

En nyckelregel inför visningen är att hellre plocka bort för mycket, och alla personliga saker som fotografier bör ställas undan. Slutligen – glöm inte bort entrén och hallen, det sätter det allra första intrycket och är ofta lätt att prioritera bort. Men det utgör starten på visningen och spelar därför större roll än man kan tro.