Sälja

Många är vi som säljer och köper en eller flera fastigheter under vår livstid. Det kan handla om att skaffa ett större hem när familjen utökas, att köpa ett sommarhus vid kusten eller att flytta till en ny ort på grund av arbete eller studier. Bostadsmarknaden är hetare än någonsin och för att du som säljare ska lyckas finns det några viktiga punkter att se efter.

På webbsidan Bostadsbutiken får du nödvändiga råd om hur en försäljning går till. Om du står som bostadssäljare för allra första gången kan det vara extra viktigt att följa dem.

Det kan vara klokt att kontakta en fastighetsmäklare för att få svar på alla dina frågor samt få den nödvändiga hjälpen som behövs för att en intresserad köpare ska slå till. Det finns numera ett väldigt effektivt sätt att finna den mäklare du är i behov av på kort tid, så att du kan tänka på annat och lämna det största jobbet åt en professionell mäklare. Hur du går tillväga kan du få mer information om hos Mäklarofferter, där du erbjuds flera olika mäklare att välja bland.

När du väl har funnit en bra fastighetsmäklare kan han eller hon värdera hur mycket du kan få för din fastighet. Sedan kan ni planera visningar och du som säljare får i uppdrag att göra iordning ditt hem för att visa upp det från sin bästa sida. Du kan göra en så kallad homestaging, där du pyntar och gör hemmet fint för besökarna. Förhoppningsvis dyker det upp någon som är intresserad och en budgivning kan träda i kraft. Om allt går smidigt till ska ett skriftligt kontrakt göras där du som säljare tillsammans med köparen ska skriva under. Ni får förstås hjälp av mäklaren med att skriva ett kontrakt som innehåller allt det nödvändiga. Sedan väntar endast flyttstädning och överlämning av nycklar.